"Până în 2050, in tarile dezvoltate, numărul persoanelor în vârstă va fi dublu fata de numărul de copii, iar in tarile in curs de dezvotare numărul de persoane în vârstă este de așteptat să se dubleze. Această tendință va avea efecte profunde asupra țărilor și populatiei acestora."
Secretarul General ONU Ban Ki-moon
Persoanele in varsta reprezinta experienta, tenacitatea si puterea de adaptare la vremurile pe care le traim. Sunt cei care ne-au dat viata, ne-au crescut, ne-au ajutat sa ajungem unde suntem astazi, si carora trebuie sa le multumim, iar azi, cu atat mai mult, de ziua lor sa le uram cu drag “la multi ani”.
Problemele economice sunt cele care le dau pensionarilor din Romania cele mai mari batai de cap. Lipsa banilor necesari sa isi asigure traiul zilnic, preturile care cresc continuu la utilitati, la medicamente si la hrana, fac din aceasta patura sociala una dusa la limita saraciei. Mai putem adauga si lipsa programelor sociale sau promisiunile desarte primite din partea guverantilor USL, care se folosesc de batrani doar in campania electorala.
De multe ori, ii privim cu mila si cu compasiune cum stau la cozi interminabile pentru a primi diverse ajutoare sociale oferite de autoritatile locale sau venite direct din partea Uniunii Europene. Imi doresc sa le redam demnitatea acestor persoane care au contribuit la cresterea societatii romanesti.
Eu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, intotdeauna voi avea timpul necesar sa ascult persoanele in varsta si voi lupta sa le rezolv cat mai multe din problemele cu care se confrunta. Cu ocazia zilei lor, le doresc tuturor persoanelor in varsta o viata cat mai lunga! Sa le dea Dumnezeu multa sanatate, fericire si o viata lipsita de griji asa cum au visat-o!
La 14 decembrie 1990, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat data de 1 octombrie