De cele mai multe ori, decizia de a mânca ceva nu este una total conştientă. Recunoaşte ca eşti distrasă de gustările la îndemână, de platourile cu bunătăţi de la petreceri şi intri pe pilot automat. Consecinţa? Mănânci mult mai mult decât trebuie.
Psihologul american Brian Wansink, autorul unei cărţi dedicate mâncatului inconştient, este de părere ca ar trebui să construieşti câteva strategii ca să nu mănânci în neştire.
De asemenea, ar fi indicat sa foloseşti farfurii şi pahare mici. Astfel, nu vei fi niciodată frustrată, pentru ca o porţie normală va arăta mult mai mare pe o farfurie mică. Iar în ceea ce priveşte paharele, tendinţa tuturor este aceea de a nu le umple până la capăt dacă sunt mici şi înalte.
În plus, dacă bei vinul la final în loc să-l savurezi pe tot timpul meselor, vei mânca mai puţin. Nu vorbi niciodată cu gura plină, fă conversaţie între înghiţituri. Mestecă gumă în timp ce găteşti ca sa nu fii tentată să guşti tot timpul. Retrage-te din bucătărie cu două ore înainte de culcare şi spală-te imediat pe dinţi după cină. Priveşte la televizor fără să ai mâncare la îndemână pentru că reclamele la produsele alimentare îţi vor stimula pofta de ceva bun. Dacă respecţi regulile acestea, vei scăpa în timp de câteva kilograme bune, fără pic de efort.
De cele mai multe ori, decizia de a mânca ceva nu este una total conştientă. Recunoaşte ca eşti distrasă de gustările la îndemână, de platourile cu bunătăţi de la petreceri şi intri pe pilot automat. Consecinţa? Mănânci mult mai mult decât trebuie.
Psihologul american Brian Wansink, autorul unei cărţi dedicate mâncatului inconştient, este de părere ca ar trebui să construieşti câteva strategii ca să nu mănânci în neştire.
De asemenea, ar fi indicat sa foloseşti farfurii şi pahare mici. Astfel, nu vei fi niciodată frustrată, pentru ca o porţie normală va arăta mul