Mai profitați un pic de zilele de toamnă cu soare și temperaturi prietenoase și petreceți o după-amiază de duminică la un brunch în aer liber. Cu cei dragi, cu mâncare bună și cu cocktailuri bine ticluite.
Brunchul este o combinație între mic dejun (breakfast) și masă de prânz (lunch), inventată la sfârșitul secolului al 19-lea, se pare, de către englezi. O masă relaxată și lungă pe care nu ți-o permiți decât într-o zi liberă. De aceea se întâmplă în mod uzual duminica. Începe undeva înainte de ora prânzului cu ceai sau cafea și gustări de mic dejun și poate continua până după-amiaza cu mâncăruri ceva mai elaborate, pe care le pregătești îndeobște pentru masa de prânz. Unii obișnuiesc să spună, mai în glumă mai serios, că brunchul este scuza perfectă să bei alcool înainte de prânz. Și, pe bună dreptate, mai rar va lipsi alcoolul din meniul unui brunch organizat. Masa e lungă, ziua e liberă, prin urmare poți să te bucuri de o băutură bună, în tihnă, alături de cei apropiați, pentru că brunchul este, aproape prin definiție, un soi de petrecere diurnă “în familie”
Când vine vorba despre băuturi, meniul este construit mai degrabă ca pentru micul dejun: se servesc punchuri, cocktailuri pe bază de sucuri naturale, vinuri spumante. Mai rar vezi la brunch un bar bine aprovizionat cu băuturi spirtoase. Mai ales pentru că o astfel de masă este programată de cele mai multe ori “a doua zi” sau “în ziua de după petrecere”. Duminica, și ficatul trebuie să se mai odihnească un pic. Unde mai pui că nimeni nu-și dorește să-și înceapă săptămâna cu o durere de cap.
5 rețete bine chibzuite:
Orange Aperol
Este un fel de Aperol Spritz, însă îndoit cu fresh de portocale. Paharul trebuie umplut 2/3 cu gheață, apoi pui o măsură de Aperol, una de fresh și o jumătate de măsură de prosecco
Peach coolerÎntr-un pitcher de minimum un litru zdrobiți și amestec