"Bloomberg" informează că Microsoft încearcă să convingă HTC să doteze telefoanele sale cu Android cu posibilitatea de a avea şi sistem de operare Windows. Deşi tehnic va fi foarte greu, acest lucru ar putea deschide drumul unei noi tendinţe de mobilitate: interconectarea dintre sistemele de operare şi eliminarea acestui factor. Poate fi o soluţie câştigătoare pentru Microsoft?
Potrivit publicaţiei americane, Terry Myerson, directorul Microsoft pentru sisteme de operare a rugat HTC luna trecută să pună Windows Phone ca opţiune secundară pe dispozitivele cu Android.
Myerson le-a spus celor de la HTC că dacă s-ar pune în practică ideea, producătorul nu va mai plăti costurile de licenţiere, obligatorii pentru cei care vor să folosească sistemul de operare. Discuţiile sunt preliminare şi nu a fost luată încă o decizie.
HTC a fost prima companie care a produs şi telefoane cu Android, dar şi cu Windows. Momentan, taiwanezii nu au niciun plan de a lansa un terminal cu Windows Phone, iar Microsoft încearcă să preseze mai mult pe piaţă, dincolo de parteneriatul strâns cu Nokia.
Un parteneriat exclusiv cu Nokia limitează Microsoft pe teritoriul Apple şi iOS, unde chiar ar avea şanse să câştige, dar 70% din piaţă este acapară de terminale Android. Microsoft face astfel un pas important de schimbare a strategiei, un pas care vine cu avantaje şi dezavantaje, dar mai ales cu multe întrebări.Câtă importanţă va avea identitatea sistemului de operare în viitor?Cum va putea fi Windows Phone superior, într-o luptă faţă în faţă, cu Android, pe acelaşi telefon, dacă nu va avea acelaşi număr de aplicaţii sau funcţionalităţi la fel de bune?Cum se va diferenţia?Cum va deveni mai mult decât sistemul de operare de pe banca de rezervă a unui telefon?
Windows Phone deţine acum o cotă de piaţă de 3,7% la nivel global, în timp ce Android a ajuns la 79%, iar i