Agenţia de securitate americană NSA atacă constant reţeaua Tor, pentru a îi spiona pe utilizatorii acesteia. Browserul Tor era folosit de persoanele care voiau să acceseze „internetul ascuns“ sau pagini obişnuite de Web, sub protecţia anonimatului.
Reţeaua Tor este un proiect software open-source care îi anonimizează pe utilizatori prin transmiterea informaţiilor criptate prin computere din întreaga lume, mascând astfel locul şi activitatea aceastora de persoanele (sau agenţiile) care monitorizează traficul Web.
Potrivit TheGuardian, NSA-ul lucrează de ceva timp la o modalitate de a eluda măsurile de securitate ale reţelei. Cum agenţii nu au avut foarte mult noroc în acest sens, ei au preferat să atace computerele unor suspecţie.
Una din tehnicile dezvoltate de agenţie presupunea atacarea browserului Firefox care lucrează în tandem cu Tor, iar agenţia primea acces la toate informaţiile din computerele utilizatorilor şi la întreaga lor activitate online.
Astfel, dacă computerul unei persoane este infectat de NSA, anonimitatea oferită de Tor este egală cu zero.
Într-un alt material al The Guardian, expertul în securitate Bruce Schneier a detaliat cum NSA-ul poate depăşi sistemul Tor prin tehnica numită „omul-din-mijloc“.
Practic, agenţia a creat un sistem de servere special pe care îi direcţionează pe anumiţi utilizatori de Tor. Aceste servere imită site-urile băncilor, sau pagina Google şi injectează malware în computerele oamenilor.
Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.Cel mai cunoscut site din Internetul ascuns a fost închis de FBI. Era bazarul cu droguri, arme, artă sau pornografie Există un Internet ascuns şi pe acesta există şi activităţi nu tocmai legale. Din tot Internetul ascuns, cunoscut multora drept reţeaua Tor, domeniul Silk Road era cel mai cunoscut. Era locul în care trafi