Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, şi-a început ascensiunea ca uşier la restaurantul Jiul din capitala Olteniei pe vremea primei Craiova Maxima. A lucrat de mic în turism şi alimentaţie publică, industrie subterană pe vremea comunismului, care l-a făcut mare, adică milionar până înainte de Revoluţie. A făcut trafic cu bunuri de larg consum şi mâncare, produs de lux pe vremea lui Ceauşescu. Conform fişei postului, la Oficiul Judeţean de Turism a ciripit la Secu, dar şi la Miliţie.
Ajuns director al Alimentaţiei Publice în Craiova a contribuit prin furturile sale la falimentul şi prăbuşirea orânduirii comuniste din România. Controlează parţial lumea interlopă din Bănie prin amintiţii săi prieteni din tinereţe. Nu a fost niciodată în puşcărie pe vremurile de aur, şi nici nu este căutat de DNA în cele de restrişte, contemporane. Din păcate, nu a putut transmite această experienţă familiei, soţia sa, Natalia, fiind implicată-iertată într-un dosar privind deturanare de TVA, iar fiul său Seba - căutat de DIICOT pentru trafic de droguri şi altele. Din punct de vedere politic era să fie pe făraş, a pariat pe Geoană, dar s-a redresat.
Ciripitor la OJT
Ion Prioteasa, născut în 1950, era pe la vreo 20 de ani om bun la toate în hotelul Hanul Doctorului şi apoi „uşier“ la Jiul în Craiova, locul predilect de pierzanie al fotbaliştilor de la Universitatea Craiova. Acolo, conform CV-ului său neromanţat, a „îndeplinit funcţii specifice recepţiei hotelului până la director de hotel şi director de complex hotelier“. În traducere liberă, tânărul ciripitor Prioteasa se ocupa cu note informative la Securitate ca orice angajat al Oficiului de Turism din România şi cu întreprinderi comerciale specifice în colaborare cu Miliţia, cum ar fi traficul de bunuri şi obiecte greu de găsit în comunism, adică bişniţă cu ţigări, cafea solubilă, ceasuri, vegeta, c