În anii 70 Grupul Sigma1, format din artiști bănățeni care au reinterpretat un model din Occident, Bauhaus, a reprezentat un fenomen cultural curajos şi unic în peisajul artistic românesc. De azi, cele mai reprezentative lucrări ale grupului sunt prezente, mulțumită Galeriei Jecza, la cel mai important eveniment de artă contemporană de pe continent, Viennafair.
„Viennafair The New Contemporary” reunește în capitala Austriei, între 10 și 13 octombrie 2013, 150 de galerii și instituții din întreaga lume. De o atenție deosebită se bucură arta contemporană din Europa de Est si Sud-Est. Pentru prima oară, instituții culturale tinere din România se află în centrul atenției în cadrul programului special intitulat „Diyalog: New Energies”. ”Sigma1 grupul istoric fondat la începutul anilor 1970 în Timișoara de către Constantin Flondor, Ștefan Bertalan și Doru Tulcan, alături Genti Korini, un tânăr artist albanez este prezentat la aediția aceasta a Viennafair. Aceasta este a doua expoziție internațională în care ducem grupul Sigma1 în acest an. Galeria Jecza a prezentat o expoziție Sigma1, curatoriata de Adina Drinceanu, la Bienala de la Veneția 2013, la Fundația Gervasuti, cu titlul ”Dacă o păpădie ar putea vorbi””, a declarat Andrei Jecza, directorul Galeriei Jecza din Timișoara.
Genti Korini ( n.1979 , Albania ) a studiat artele plastic la Cluj – Napoca și este la prima sa expozitie cu Galeria Jecza. Sigma 1 a fost un grup artistic istoric, care s-a format la Timişoara, în 1969, şi a funcţionat până în 1978. Grupul era compus din Ştefan Bertalan, Constantin Flondor, Doru Tulcan, cărora li s-au alăturat, pentru o scurtă perioadă de timp, Ioan Gaita, Elisei Rusu şi matematicianul Lucian Codreanu. Practicile artistice ale grupului Sigma 1 sunt bazate pe interacţiunea dintre diverse medii artistice şi discipline ştiinţifice şi sociale. Un aspect important a