Plantă ale cărei origini pot fi regăsite în China şi America de Nord, promovată mai ales începând cu domnia regelui francez Ludovic al XIV-lea, ginsengul este un produs care ale cărui propietăţi multiple sunt recomandate aproape tuturor categoriilor de vârstă.
Rădăcina ginsengului are forma unui corp uman şi este cunoscută drept "rădăcina vieţii" sau „elixir de viaţă lungă”. Aceasta este groasă, ramificată, acoperită cu o coajă subţire, aromată si are un gust dulceag.
Ginsengul conţine numeroase vitamine, cele mai reprezentative fiind A, B1, B2, B5, B6, B12, D3, E, dar pe lângă acestea conţine zinc, potasiu, fier şi siliciu.
Printre proprietăţile ginsengului pot fi remarcate mai ales beneficiile privind stimularea sistemului imunitar, normalizarea funcţiilor vitale, reducere celulele adipoase, bun afrodiziac, reduce oboseala, îmbunătăţirea memoriei precum şi are efectul adaptogen, potrivit Alternative Medicine.
Planta este recomandată pentru numeroase întrebuinţări de uz intern cum ar fi afecţiunile coronariene, afecţiunile digestive, afecţiunile dentare, afecţiunile psihice, afecţiunile pulmonare, anemie, artrita, bolile inflamatorii, cancerul, convalescenta, circulaţie cerebrala a sângelui deficitară, colesterol în exces, hipoglicemie, impotenţă, imunitate scăzută, infecţii virale, stres, tuberculoză, precum şi multe altele
Trebuie menţionat că aceasta plantă poate fi regăsită şi în compoziţia unor băuturi energizante sau a produselor cosmetice, dar se foloseşte si la prepararea preparatelor culinare.
Cu toate acestea, ginsengul nu este recomandat celor care suferă de hipertensiune, femeilor însărcinate şi celor care iau medicamente antiinflamatoare şi convulsive.