Inundaţiile şi cutremurele din ultima perioadă arată încă o dată cât de neputicioşi suntem în raport cu furia naturii. Puşi în faţa unor dezastre, ajungem să ne întrebăm dacă nu cumva suntem noi înşine motivul acestor fenomene. 13 octombrie marchează Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Fenomenele din această toamnă arată, din nou, lipsa de preocupare a omului de a reduce riscul dezastrelor naturale.
Omul pare a fi principalul vinovat pentru neglijența față de planeta pe care locuiește, însă ce soluții există pentru ca lucrurile să se schimbe ?!
Conform Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, în zona seismică Galați au avut loc 187 de evenimente seismice, în intervalul 23 septembrie – 5 octombrie 2013, cu magnitudinea cuprinsa între 0.5 și 3.9 grade pe scara Richter.
„Acțiunile de prevenire în cazul unui seism se comportă pe trei etape: înainte de producerea seismului, pe timpul producerii seismului și postseism. În momentul mobilării construcțiilor trebuie să avem mare grijă cu fixarea mobilierului greu, pe grilele de evacuare să nu avem montate oglinzi și este indicat să nu stăm în preajma geamurilor în timpul producerii unui seism.”, a declarat cpt. Mihai Georgescu, șef Serviciu Prevenire din cadrul ISU Dobrogea.
Centura de foc a Pacificului este regiunea în care au loc cele mai dese cutremure, acesta fiind locul unde se produc aproximativ 80% din seismele de o mare magnitudine. Inundaţiile şi cutremurele din ultima perioadă arată încă o dată cât de neputicioşi suntem în raport cu furia naturii. Puşi în faţa unor dezastre, ajungem să ne întrebăm dacă nu cumva suntem noi înşine motivul acestor fenomene. 13 octombrie marchează Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Fenomenele din această toamnă arată, din nou, lipsa de preocu