Cinci persoane membre ale reţelei specializate în fraude informatice cu un prejudiciu estimat la 2,5 milioane de dolari au fost reţinute, miercuri după-amiază, de procurorii DIICOT Mehedinţi, în urma percheziţiilor care au avut loc în 17 judeţe.
Un număr de 13 persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Mehedinţi, în urma percheziţiilor făcute miercuri dimineaţă în 17 judeţe, inclusiv Mehedinţi.
La finalul audierilor, procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele a cinci persoane membre ale reţelei specializate în fraude informatice cu un prejudiciu estimat la 2,5 milioane de dolari, iar ceilalţi opt suspecţi sunt cercetaţi în libertate.
Alte opt persoane ridicate în urma percheziţiilor respective urmează să fie aduse cu un autocar, în cursul serii de miercuri, la sediul DIICOT Mehedinţi, pentru audieri.
Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi şi poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au făcut, miercuri dimineaţă, 38 percheziţii în 17 judeţe, între care şi Mehedinţi, fiind vizată o reţea specializată în fraude informatice, prejudiciul în acest caz ajungând la 2,5 milioane de dolari.
Din 2009 şi până în prezent, membrii grupării au derulat infracţiuni informatice prejudiciind persoane din România şi alte 23 de state din Uniunea Europeană, dar şi din afara acesteia, se arată într-un comunicat al DIICOT.
DIICOT arată că în urma cercetărilor s-a stabilit că ctivitatea în interiorul grupării era împărţită pe paliere, cu roluri bine stabilite pentru fiecare membru.
"Astfel, învinuitul T.F.E, liderul grupării împreună cu învinuiţii B.G.N şi M.M.D se ocupau cu obţinerea datelor de identificare a cărţilor de credit (psihing), prin interceptarea fără drept a unei transmisii de date informatice, activitate care poate fi efectuată fie prin intermediul unor programe informatic