Este posibil ca grupa de sânge să aibă legătură cu dieta noastră ideală? Medicul american Peter J. D. Adamo susţine că răspunsul la această întrebare este, fără nici un dubiu, „Da!" Acesta crede, ca şi tatăl său, renumitul medic James Adamo, că secretul unei diete potrivite constă în alinierea alimentaţiei personale la grupa sanguină.
Fiecare persoană, care urmează un regim adaptat grupei sale sanguine, poate să slăbească, trepat, treptat, până ajunge la greutatea normală. Respectând un astfel de regim, organismul se reechilibrează, reglându-şi raportul dintre grăsime şi masa musculară. Ţinând cont de grupa sanguină, în dieta de fiecare zi, putem să menţinem un echilibru între proteine, glucide şi grăsimi.
Totodată, cei doi cercetători care s-au ocupat de pacienţii lor cu grupe sanguine diferite şi de obiceiurile lor alimentare au demonstrat că există o legătură certă între alimentaţie, vigoare şi grupa sanguină a acestora.
Mai mult, specialiştii europeni spun că fiecare persoană, în funcţie de grupa sanguină, poate să aleagă alimentele care favorizează creşterea sau scăderea în greutate a acesteia.
Dieta Grupei 0
Persoanele cu Grupa sanguină 0 au un sistem imunitar puternic, sunt rezistente şi viguroase. Sistemul digestiv şi imunitatea lor sunt influenţate de alimentele pe care le consumau şi strămoşii lor.
Recunoscute ca persoane carnivore, rareori persoanele cu Grupa 0 vor mânca produse lactate sau cereale. Nativii aceastei grupe sunt predispuşi la ulcere şi la gastrite. Nutriţioniştii le recomandă o dietă bogată în proteine şi multă mişcare.
Bine de ştiut : Porumbul, grâul, lintea, fasolea uscată, varza, conopida şi muştarul sunt alimente care favorizează creşterea în greutate pentru persoanele din Grupa 0.
În schimb, carnea de vită, peştele, ficatul, sarea iodată, spanacul şi legumele verzi sunt alimente care