de C. MIERLUŞCĂ
16 octombrie 2013 22:23
1 vizualizare
A-A+ Vinurile medicinale se prepară din vin de bună calitate făcut din struguri nestropiţi cu substanţe chimice şi plante medicinale.
Aceste vinuri contribuie la detoxifierea organismului şi la îmbunătăţirea funcţiei ficatului.
Se pun 20 grame plantă mărunţită la 1 l de vin, apoi se închide ermetic. Se lasă timp de 8 zile, în care timp se agită zilnic. La sfârşitul acestui interval, se strecoară în principal printr-un tifon şi se completează cu încă puţin vin, astfel încât cantitatea totală să fie de 1 litru. Se administrează câte o lingură de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă. Se poate folosi şi extern sub formă de comprese.
Vinurile pentru dischinezie biliară se prepară din: anghinare, cătină, gălbenele, levănţică, păpădie, leuştean, pelin, melisă, sunătoare, tei, unguraş, vâsc, volbură.
Vinurile pentru lipsa poftei de mâncare se prepară din: aloe, angelică, afin, anason, armurariu, brad, cimbru, creţişoară, dafin, fenicul, genţiană, iarbă mare, maghiran, pelin, ţintaură, ţelină, ventrilică.
Lipsa poftei de mâncare se datorează carenţelor de vitamine, substanţe minerale şi proteine, drept urmare pielea devine foarte vulnerabilă la factorii de mediu interni şi externi.. de C. MIERLUŞCĂ
16 octombrie 2013 22:23
1 vizualizare
A-A+ Vinurile medicinale se prepară din vin de bună calitate făcut din struguri nestropiţi cu substanţe chimice şi plante medicinale.
Aceste vinuri contribuie la detoxifierea organismului şi la îmbunătăţirea funcţiei ficatului.
Se pun 20 grame plantă mărunţită la 1 l de vin, apoi se închide ermetic. Se lasă timp de 8 zile, în care timp se agită zilnic. La sfârşitul acestui interval, se strecoară în principal printr-un tifon şi se completează cu încă puţin vin, astfel încât cantitatea totală să fie de 1 litr