Vestea proastă este că vremea nu prea ne mai lasă să stăm afară și frigul se reinstalează ușor-ușor în viața noastră. Vestea bună este că toamna aduce cu ea o paletă largă de arome pe care le putem savura și în cocktailuri.
Când spun cocktailuri, mă refer mai ales la băuturi pe care le veți face doar voi acasă, pentru că nu veți găsi prea mulți barmani la noi în țară care să lucreze în mod uzual cu fructe proaspete, de sezon, cumpărate din piață. Rețetele, care rimează cu vremea de-afară, sunt ceva mai spicy, mai condimentate și au o tărie alcoolică ceva mai mare. În același timp, dominanta aromelor este inspirată de fructele de sezon, care se găsesc foarte ușor în armonie cu bourbonul, romul sau ginul. Mă refer aici fie la sucuri pe care le puteți prepara cu un robot de bucătărie acasă, fie la siropuri sau lichioruri distilate din fructele toamnei pe care le puteți cumpăra “de-a gata”.
Nostra Casa
O măsură și jumătate de London Dry gin, jumătate de măsură de lichior de pere, jumătate de măsură de suc de lime, câteva picături de bitter (Angostura sau Underberg) și apă tonică. Toate ingredientele, fără apa tonică se amestecă bine cu 3-4 cuburi de gheață într-un pahar înalt. Apoi adăugați apa tonică și decorați cu coajă de portocală.
Pumpkin Old Fashioned
În plin sezon al dovlecilor, salvați o felie când faceți plăcintă și dați-i miezul prin blender cu câteva linguri de suc de lime. Piureul obținut îl amestecați (câte două-trei linguri pentru un singur pahar) într-un shaker cu gheață, o măsură și jumătate de bourbon, două lingurițe de sirop de arțar, jumătate de măsură de Gran Marnier și câteva picături de Angostura. Amestecul va fi strecurat apoi într-un pahar mediu, plin cu gheață și decorat cu coajă de portocală.
Cranberry Crush
În piață se găsește merișor în această perioadă. E un pic cam scump însă poți să-ți faci măca