Curtea de Apel Alba Iulia a făcut publică motivarea deciziei prin care patronii firmei de transport călători Arieşul SA Cîmpeni au fost menţinuţi în arest în dosarul înşelăciunii de 2 milioane de euro cu bilete subvenţionate de stat. Instanţa a considerat că Ţimonea Gheorghe şi Ţimonea Mihaiu prezintă pericol social şi că au avur rolul principal în săvârşirea faptelor de înşelăciune.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia a fost luată în 7 octombrie 2013. Instanţa a respins recursul patronilor Ţimonea Gheorghe şi Ţimonea Mihaiu şi a admis recursurile formulate de cei patru şoferi arestaţi, iniţial, la Tribunalul Alba: Bucea Aurelian, Gligor Sorin-Avram, Cîrja Voicu şi Bucea Ovidiu. Prin urmare, mandatele de arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile au fost confirmate doar în privinţa celor doi inculpaţi care deţin firmele Arieşul Cîmpeni şi Crinul Arieş Baia de Arieş în timp ce şoferii au fost eliberaţi cu interdicţia de a părăsi ţara. Un rol important în decizia judecătorilor a contat faptul că şoferii inculpaţi au recunoscut săvârşirea faptelor.
Motivarea Curţii de Apel Alba Iulia:
„Realizând o proprie analiză a coordonatelor speţei, având în vedere şi declaraţiile date de inculpaţi în faţa instanţei de recurs, Curtea apreciază că pericolul social al lăsării în libertate există doar în ceea ce-i priveşte pe inculpaţii Ţimonea Gheorghe şi Ţimonea Mihaiu. Din ansamblul materialului probatoriu al dosarului, completat cu declaraţiile date în faţa instanţei de recurs de către inculpaţii Bucea Aurelian, Gligor Sorin-Avram, Cîrja Voicu şi Bucea Ovidiu, se conturează tot mai mult ideea că este rezonabil a se presupune că cei doi inculpaţi, conducători ai societăţilor comerciale SC Arieşul SA şi SC Crinul Arieş SRL, au avut rolul principal în săvârşirea faptelor de înşelăciune în dauna statului, în timp ce ceilalţi inculpaţi, angajaţi ai primilo