Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat de la începutul anului peste 1500 de kilograme de peşte provenit din activităţi de braconaj piscicol. Somn, şalău, crap şi în ultima perioada cegă (sturion) au fost principalele specii de peşte traficate de braconieri din zona de frontieră către interiorul ţării.
Pentru identificarea şi reţinerea braconierilor şi persoanelor implicate în activităţi de transport fără documente legale a peştelui, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat peste 120 de acţiuni de supraveghere operativă pe linia combaterii braconajului piscicol pe fluviul Dunărea între localităţile Salcia şi Şviniţa. În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat 1500 de kilograme de peşte din speciile somn, şalău, crap şi cegă(sturion) provenite din activităţi ilicite de pescuit.
De asemenea 35 de persoane au fost descoperite şi sunt cercetate sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de braconaj piscicol, pescuit al sturionilor în alt scop decât pentru reproducţie sau deţinere, comercializare şi transport al peştelui. Peste 38 de unelte de pescuit (plase monofilament, coşuri metalice, cârlige tip ancoră, furci) găsite asupra braconierilor şi folosite în activităţile de pescuit ilegal au fost confiscate şi introduse în camera de corpuri delicte.
„De la pescuitul cu plase monofilament, la pescuitul cu ostia, prin greblare, la agăţat, la spotul de lumină în perioada de prohibiţie sau electric, metodele folosite de braconieri pentru capturarea peştelui sunt din cele mai diverse şi cu atât mai nocive pentru resursele piscicole ale fluviului Dunărea”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
Deşi pescuitul sturionilor este interzis în mod expres pe parcursul unei perioade mai îndelungate de timp, în ultim