Cum va puteti reduce pofta de mancare. Cartofii, pastele fainoase si painea tin pofta de mancare in frau. Dulciurile, in schimb, stimuleaza apetitul. Nutritionistii au alcatuit o lista cu factorii care influenteaza apetitul si ofera cateva ponturi despre cum puteti sa diminuati pofta de mancare exagerata. Daca incercati sa va potoliti foamea cu prajituri sau bomboane, nu ati ales solutia potrivita. Acestea cresc brusc glicemia, apoi o scad si asa apare foamea. "Painea, cartofii, pastele fainoase sunt mai bune decat dulciurile concentrate. Ele mentin glicemia crescuta pe termen mai lung", explica Sharron Dalton, profesor de nutritie la Universitatea New York. In cantitati mici, bauturile alcoolice sunt un stimulent digestiv. "In schimb, daca beti mult, nu veti mai avea pofta de mancare. Sfatul este, totusi, sa consumati putin alcool", sugereaza Sharron Dalton. O alta explicatie pentru faptul ca alcoolul creste pofta de mancare este legata de comportament. Cand consuma bere, vin ori lichior, oamenii nu mai gandesc chiar la fel de clar ca atunci cand nu au baut nimic, iar asta ii poate determina sa manance mai mult, scrie DoctorulZilei.ro.
Untul si carnea de porc, "demonizate" degeaba? Un cardiolog "distruge mitul rolului grasimilor saturate in bolile de inima". Alimentele pline de grasimi saturate, cum ar fi untul, prajiturile sau carnea bogata in grasimi, sunt trecute pe lista neagra a celor cu un colesterol mare, dar, de fapt, se pare ca nu reprezinta un risc crescut pentru bolile de inima, conform unui cardiolog britanic. "Se pune prea mult accent pe grasime, iar alti factori importanti, cum este zaharul, sunt scapati din vedere", sustine medicul cardiolog Anseem Malhotra despre importanta alimentelor grase in cresterea colesterolului. "Este timpul sa distrugem mitul rolului grasimilor saturate in bolile de inima", adauga el. Conform Fundatiei Britanice