Camerele noastre vor fi pline de senzori şi se vor adapta la temperatura ambientală. Bacteriile vor fi eliminate automat de către saltea.
Un futurist londonez a creat schiţa unui dormitor al viitorului, care să ne îmbunătăţească viaţa, bazat pe un studiu privind obiceiurile în privinţa somnului ale oamenilor. Studiul a luat în considerare obiceiurile europenilor: britanicii dorm dezbrăcaţi, germanii trebuie să aibă dormitorul aerisit, iar japonezii şi americanii dorm la prânz o dată la două săptămâni. Astfel, Melissa Stery şi-a imaginat cum va arăta dormitorul în care tehnologia este parte componentă a existenţei noastre. Această cameră va lua în considerare totul pentru a ne asigura un somn mai bun: bacterii, temperatura saltelei, interacţiunea cu reţelele sociale şi modularitatea mobilierului.
Toate tehnologiile prezentate sunt acum dezvoltate în centre din Marea Britanie, dar unele dintre ele există deja în lume. Ferestrele care se transformă în ecrane au fost prezentate de Samsung la Târgul de Tehnologie din Las Vegas, din ianuarie 2013. În plus, senzorii sunt parte integrantă a noastră, iar ei vor putea să modifice temperatura şi cantitatea de oxigen din cameră pentru un somn mai bun, după ce au analizat datele corpului nostru.
Potrivit studiului realizat anul acesta în Europa, oamenii doresc în primul rând un mediu curat, fără bacterii. 47% din respondenţi doresc o saltea care să facă acest lucru pentru ei, iar Melissa Stery consideră că are răspunsul la această problemă. 42% din respondenţi vor saltele care să se adapteze în funcţie de temperatura ambientală. De câte ori nu am intrat în cameră şi era prea frig, iar primele 20 de minute reprezentau doar încălzirea locului? Viitorul va consta în paturi care se încălzesc sau se răcesc în funcţie de dorinţa noastră, dar care vor modifica şi duritatea saltelei, pentru a atinge confortul maxim. @N_