Mihai Irimia se numără printre cei 24 de bucătari profesionişti care vor găti în noul sezon al emisiunii „Top Chef“, difuzată în fiecare luni, de la 20.30, la Antena 1. Pe lângă experienţa vastă, dobândită în unele dintre cele mai bune restaurante din lume, Mihai are şi o poveste de viaţă impresionantă.
La vârsta de 18 ani, Mihai Irimia a ajuns în Belgia, unde a fost de la comis-voiajor până la bucătar într-un cunoscut lanţ de fast-fooduri. Acestea îşi aminteşte momentul în care şi-a dat seama că are doar 6 euro în buzunar şi trebuie să se descurce singur.
„N-am gătit niciodatã în România. Am plecat din ţară când aveam 18 ani, la tatăl meu, în Belgia, însă nu ne-am înţeles prea bine şi am decis să iau totul de la zero, într-o ţară străină, unde nu cunoşteam pe nimeni. Am acceptat orice job, oricât de mic ar fi fost, ca să îmi câştig existenţa, dar nu mi-e ruşine cu nimic din ce am făcut“, povesteşte Mihai, care a fost ajutat de o familie de români, cărora le va fi mereu recunoscător.
Membrii Casei Regale din Belgia i-au gustat preparatele
În cele din urmă, Mihai a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciaţi bucătari la restaurante de top din Belgia, cotate cu două sau chiar trei stele Michelin. Ba mai mult, este unul dintre puţinii oameni din lume care se poate lăuda că a lucrat la Comme Chez Soi, un restaurant vechi de un secol, cotat timp de 27 de ani consecutiv cu trei stele Michelin. După această experienţă, Mihai a ajuns în Elveţia, ca Chef de partie la unul dintre cele mai faimoase palace-uri din lume, Beau Rivage Palace.
Membrii Casei Regale din Belgia sau deţinătorii brandului Armani sunt doar o parte din personalităţile care s-au delectat cu preparatele sale, însă experienţa care i-a rămas în suflet a fost cea trăită alături de Chef Yves Matagne în proiectul Dinner in the Sky. „În fiecare zi, invi