de C. MIERLUŞCĂ
01 noiembrie 2013 23:27
16 vizualizari
A-A+ Verdeţurile de culoare închisă au un conţinut ridicat de vitamina C, folat şi clorofilă. Vitamina C contribuie la o piele mai sănătoasă, produce mai multă energie şi scade riscul de apariţie a cancerului.
Spanacul are cea mai mare cantitate de acid folic. La ? superamestecul de verdeţuri, pentru o zi, se indică năsturelul, busuiocul şi pătrunjelul, câte un mănunchi din fiecare. Acest amestec se toacă în supe, salate, cu ajutorul unui blender. Se amestecă cu ulei şi suc de lămâie. Este porţia ideală pentru o zi şi contribuie la detoxifierea ficatului. Se va adăuga şi avocado, care este bogat în vitamina E şi proteine, precum şi usturoi, roşii sau ardei copţi, măsline, seminţe de dovleac.
Foarte importante sunt legumele crucifere, ale căror frunze cresc în formă de cruce. Ele contribuie la detoxifierea ficatului. Aici se încadrează varza, conopoda, varza creaţă, brocoli, varza de Bruxelles. Se va mânca zilnic câte o porţie alcătuită din acest amestet de crucifere.
Consumaţi zilnic ceapă şi usturoi, legume ce conţin o cantitate mare de sulf. Usturoiul contribuie la împiedicarea apariţiei ciupercilor în tractul digestiv.
Consumaţi zilnic suc natural din fructe, care are mulţi antioxidanţi şi care ajută ficatul. Zmeura are cea mai mare acţiune antiîmbătrânire. O porţie de zmeură are o putere antioxidantă mai mare decât trei mere sau patru banane. Fructele de pădure se află pe primul loc cu principii antioxidante., susţin oamenii de ştiinţă britanici Patrick Holford şi Fiona McDonald Joyce.. de C. MIERLUŞCĂ
01 noiembrie 2013 23:27
16 vizualizari
A-A+ Verdeţurile de culoare închisă au un conţinut ridicat de vitamina C, folat şi clorofilă. Vitamina C contribuie la o piele mai sănătoasă, produce mai multă energie şi scade riscul de apariţie a cancerului.
S