Răzvan Rusu, 24 de ani, un tânăr din Reghin abia ieşit de pe băncile facultăţii, a pus bazele unei mici fabrici de dulceaţă, la jumătatea anului trecut, într-un sat cu 1.000 de locuitori din judeţul Mureş. Fabrica deţinuta de firma Tradiţii din Natură produce lunar peste 1.000 de borcane de dulceaţă.
În mica fabrică, unde lucrează trei oameni, s-au produs anul trecut (august-decembrie) 1.500 de borcane de dulceaţă, iar anul acesta 15.000 de borcane, 60-65% din ele fiind marcă privată pentru retailerul Mega Image, iar restul dulceaţă sub brandul Dulceaţa lu’ Răzvan, care este vândută online.
„Ideea mi-a venit în urma unei cercetări pe care o făceam în satul Idicel-Pădure, judeţul Mureş. Eram pe dealuri şi am văzut că sunt mulţi cireşi care au fructele neculese şi mi-a venit ideea să fac dulceaţă din ele. Mi-am vândut telefonul şi am lucrat o lună pentru un prieten ca să pot să încep afacerea“, povesteşte tânărul, care este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi al unui master în agrobusiness.
A făcut câteva borcane de dulceaţă cu care a mers la Salonul Internaţional de Produse Alimentare de la Paris, unde a fost abordat de mai mulţi întreprinzători naţionali. La scurt timp a mers la un alt târg, dar de data aceasta la Londra, unde a stabilit un parteneriat cu un investitor. Acesta a acceptat să-l ajute să-şi transforme ideea într-o afacere, iar de la finalul anului cei doi sunt asociaţi. Răzvan Rusu nu a precizat numele partenerului său în acest business.
Citiţi continuarea articolului aici
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.10.2013
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la