de Ana Maria MĂTUŞOIU
Andra MARINESCU
02 noiembrie 2013 00:19
9 vizualizari
A-A+
INGREDIENTE:
zece linguri zahăr, zece linguri făină, patru linguri ulei, două linguri cacao, jumătate de linguriţă praf de copt, o linguriţă oţet, 200 gr. ciocolată, 500 ml lapte.
MOD DE PREPARARE:
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi-le împreună cu cinci linguri de zahăr. Separat, amestecaţi gălbenuşurile cu praful de copt, oţetul, uleiul şi patru linguri de apă minerală. Puneţi câte o lingură de făină în timp ce amestecaţi. Adăugaţi, treptat, spuma de la albuşuri. Puneţi trei sferturi din aluat într-o formă de guguluf. Turnaţi două linguri de cacao peste aluatul rămas. Puneţi şi restul de aluat în formă şi băgaţi în cuptor timp de 40 de minute. După, lăsaţi să se răcească. Pentru glazură, puneţi într-o cratiţă laptele, la foc mic, cu ciocolata sfărâmată. Turnaţi-l, apoi, peste blat.. de Ana Maria MĂTUŞOIU
Andra MARINESCU
02 noiembrie 2013 00:19
9 vizualizari
A-A+
INGREDIENTE:
zece linguri zahăr, zece linguri făină, patru linguri ulei, două linguri cacao, jumătate de linguriţă praf de copt, o linguriţă oţet, 200 gr. ciocolată, 500 ml lapte.
MOD DE PREPARARE:
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi-le împreună cu cinci linguri de zahăr. Separat, amestecaţi gălbenuşurile cu praful de copt, oţetul, uleiul şi patru linguri de apă minerală. Puneţi câte o lingură de făină în timp ce amestecaţi. Adăugaţi, treptat, spuma de la albuşuri. Puneţi trei sferturi din aluat într-o formă de guguluf. Turnaţi două linguri de cacao peste aluatul rămas. Puneţi şi restul de aluat în formă şi băgaţi în cuptor timp de 40 de minute. După, lăsaţi să se răcească. Pentru glazură, puneţi într-o cratiţă laptele, la foc mic, cu ciocolata sfărâmată. Turnaţi-l, apoi, peste blat..