Bernand Vaussion, bucătarul-şef de la Palatul Elysee, în vârstă de 60 de ani, care a gătit pentru şase preşedinţi, s-a pensionat. Joi, el a gătit ultima cină pentru preşedintele Franţei, Francois Hollande. El a ajuns la bucătăria Palatului Elysee acum 40 de ani, după care a ajuns treptat la funcţia de bucătar-şef.
Vaussion a fost un profesionist în a ţine cont de gusturile fiecărui preşedinte francez. Potrivit lui, Jacques Chirac iubea mâncărurile din carne, alţi preşedinţi preferau fructele de mare, Nicolas Sarkozy ţinea regim, iar lui Francois Hollande îi place să mănânce şi nu ascunde acest lucru. Cutiile de mazăre pentru generalul de Gaulle Instrucţia militară a generalului Charles de Gaulle a s-a resimţit şi în modul de organizare a meselor sale. Odată cu sosirea la la Palatul Elysee, a cerut în mod strict ca mesele să fie servite la oe fixe: prânzul la 13:10, iar cina la 20:15. Fiul său Philippe a simţit pe propria piele exigenţa generalului, fiind invitat adesea la masa de duminică. Atunci când întârzia era nevoit să aştepte servirea următorului fel de mâncare, odată ce terminau şi ceilalţi meseni. Soţia generalului, Yvonne de Gaulle, era cea care propunea personalului de la bucătărie felurile de mâncare ce urmau a fi servite la Palatul Elysee. Tot ea era cea care obişnuia să cumpere mazăre pentru felul de mâncare preferat al soţului ei. Pompidou şi mâncarea tradiţională Un mare gurmand, Georges Pompidou şi-a instalat o mică bucătărie în apartamentele sale private, pentru a se bucura de mâncarea caldă. Dintre toate felurile de mâncare, el aprecia cel mai mult mâncarea tradiţională franceză, cum ar fi friptură de pulpă de miel, carne de vită à la Bourguignon, tocăniţă cu unt şi zahăr. Bucătăria dietetică pentru Valéry Giscard-d’Estaing Bucătăria de la Palatul Elysee nu a mai gătit mâncăruri grase şi propuse de patiserie odată cu venirea lui Valéry Giscar