Într-un ceaun uriaş, bucătăresele de la Botiza vor pregăti un balmoş ca în Maramureş, chiar în centrul Bucureştiului, mai exact la târgul de tradiţii, bunătăţi şi meşteşuguri din Piaţa Amzei.
Balmoşul este o mâncare ciobănească specifică zonelor din nordul ţării, în special Maramureşului. Bucătăresele vor folosi 20 kg de mălai, 40 de litri de smântână, un kilogram de unt şi 4 roţi de caşcaval.
Vizitatorii târgului de tradiţii, bunătăţi şi meşteşuguri pot mânca tradiţional, în aer liber, la mesele care vor fi amenajate pe platforma de la Piaţa Amzei. Pe lângă balmoş, vizitatorii pot să deguste şi să cumpere sărmăluţe tradiţionale, cârnăciori, caşcaval sau brânză de burduf, miere, plăcinte, dar şi prăjituri de casă.
Târgul de tradiţii, bunătăţi şi meşteşuguri din Piaţa Amzei va fi deschis până la finalul anului, iar vineri, sâmbătă şi duminică, programul este între orele 09.00-19.00.
Într-un ceaun uriaş, bucătăresele de la Botiza vor pregăti un balmoş ca în Maramureş, chiar în centrul Bucureştiului, mai exact la târgul de tradiţii, bunătăţi şi meşteşuguri din Piaţa Amzei.
Balmoşul este o mâncare ciobănească specifică zonelor din nordul ţării, în special Maramureşului. Bucătăresele vor folosi 20 kg de mălai, 40 de litri de smântână, un kilogram de unt şi 4 roţi de caşcaval.
Vizitatorii târgului de tradiţii, bunătăţi şi meşteşuguri pot mânca tradiţional, în aer liber, la mesele care vor fi amenajate pe platforma de la Piaţa Amzei. Pe lângă balmoş, vizitatorii pot să deguste şi să cumpere sărmăluţe tradiţionale, cârnăciori, caşcaval sau brânză de burduf, miere, plăcinte, dar şi prăjituri de casă.
Târgul de tradiţii, bunătăţi şi meşteşuguri din Piaţa Amzei va fi deschis până la finalul anului, iar vineri, sâmbătă şi duminică, programul este între orele 09.00-19.00.