Bogdan Coșa (n.24 ianuarie 1989, Codlea) a absolvit studiile masterale în Teoria literaturii la Facultatea de Litere a Uni versităţii din București. Debutează în anul 2011 cu primul roman al trilogiei cu același titlu, Poker, în urma cîștigării Premiului pentru Debut al Editurii Cartea Românească, în anul 2010.
În 2013, a publicat la aceeași editură volumul de poezii O formă de adăpost primară. Este inclus, alături de 19 romancieri din Europa, în antologia European First Novel Festival, House Budapest, 2012). Între 1 octombrie 2012 și 31 septembrie 2013 a beneficiat de bursa de creaţie a revisteiObservator cultural.
De obicei, avem încredere în ceea ce este calm, egal, previzibil. Dar un bun romancier ne cîştigă încrederea doar cînd îşi asumă riscuri adevărate. Bogdan Coşa ridică, iată, în mod curajos miza jocului său de poker.
Caius Dobrescu
Citind Black Glass, am avut constant senzaţia desfăşurării unui destin implacabil, descris la rece, ca în Străinul lui Camus. Tudor Klein, zis Zaru’, e un tînăr depresiv şi însingurat, peste viaţa căruia pluteşte, ca un cer negru, o vină de care ştie că nu va scăpa niciodată pe deplin. „Sufle tul meu era un atom tot mai mic, cu o masă din ce în ce mai mare“ – e una dintre confesiunile brutale şi stranii ale lui Tudor Klein, definitorie pentru recluziunea personajului. Bogdan Coşa are ceea ce au foarte puţini autori români contemporani: stil.
Marin Mălaicu-Hondrari
Black Glass, cel de-al doilea roman al trilogieiPoker, continuă povestea lui Tudor Klein, personajul genuin și supradotat care, la scurt timp de la apariţie, s-a bucurat de o mare popularitate livrescă. La trei ani de la aventurile acestui copil teribil în lumea opulentă și miraculoasă a celui mai în vogă joc de cărţi al momentului, viaţa lui se schimbă drastic, sub ameninţarea unei conștiinţe tiranice. Noul r