de C. MIERLUŞCĂ
08 noiembrie 2013 23:31
9 vizualizari
A-A+ Orzul verde este o sursă alimentară cu acţiune enzimatică împotriva îmbătrânirii. Dr. jeponez Hagiwara a descoperit, după 13 ani de cercetare privind nutriţia omului, că orzul este un medicament important în restabilirea organismelor bolnave şi pentru împiedicarea degradării şi îmbătrânirii celulelor. Dr. Hagiwara a fondat "Asociaţia Verde" a sănătăţii pentru promovarea şi răspândirea sucului din plante tinere de orz, el fiind preşedintele asociaţiei.
Orzul verde se poare cultiva şi în jardiniere pe balcon. Când planta ajunge la înălţimea de 20-30 cm, se taie cu foarfeca. Se pot obţine 3 recolte, odată. Apoi se însămânţează din nou. Conţine cele mai multe vitamine, din grupul B (B1, B2, B6, B12), vit. E, vit. C şi o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, germanium, zinc, cupru, litiu, bioflavonoide, polizaharide şi polipeptide.
Conţine de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât salata, de peste 25 ori mai mult potasiu decât bananele, de peste 11 ori mai mult calciu decât laptele, de 11 ori mai mult fier decât ţelina, de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele. Apare comercializat sub denumirea de SOD la magazinele naturiste.
Preparat şi cultivat în casă se poate consuma ca atare, în salate sau suc, împreună cu apă de izvor, mixat şi filtrat prin filtre de cafea. Consumat în mod frecvent, veţi avea mai multă energie în eforturile fizice, intelectuale, memorie îmbunătăţită, claritate în gândire. Se recomandă în 36 de afecţiuni, printre care: anemie, anorexie, afecţiuni oculare, ulcer, cancer, colite, pancreatice, afecţiuni hepatice, cardiopatie ischemică, arteroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hiper şi hipotensiune arterială, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnii, schizofrenie, epile