Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, ieri, să respingă solicitarea societăţii Realitatea Media SA de a retrage licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri România TV, ca urmare a deciziei OSIM de a refuza înregistrarea mărcii "România TV".
CNA a analizat adresa societăţii Realitatea Media SA, cât şi o adresă primită de la o persoană fizică, scrie Mediafax.
Printr-o decizie luată în urmă cu o lună, OSIM a respins cererea formulată de SC RTV Satellite SRL de înregistrare a mărcii "România TV", considerând că alcătuirea acestei mărci din două cuvinte "România" şi "TV" nu poate fi înregistrată întrucât acestea sunt nişte cuvinte care rămân la dispoziţia tuturor şi nu pot fi folosite exclusiv de o persoană.
Realitatea Media SA a solicitat CNA retragerea licenţei audiovizuale pentru televiziunea România TV, având în vedere decisia OSIM de respingere a înregistrării mărcii "România TV". Solicitarea Realitatea Media SA a fost întemeiată pe mai multe articole din legislaţia audiovizualului.
avocatul Mihai Zarafiu, reprezentantul România TV, a spus că aceste adrese primite de CNA cu privire la marca "România TV" reprezintă "cel puţin un demers prematur, pentru că procedura în faţa OSIM nu a fost finalizată". "Avem doar o decizie de respingere, urmează o comisie de reexaminare", a spus Mihai Zarafiu, citat de RTV, precizând că ulterior se poate face contestaţie şi la Tribunalul Bucureşti.
El a mai spus că OSIM şi CNA sunt "două instituţii complet diferite".
"Să presupunem că, în final, OSIM va respinge înregistrarea acestei mărci. În cazul în care OSIM va respinge în final înregistrarea acestei mărci, înseamnă că oricine - inclusiv Realitatea TV - poate să folosească această marcă 'România TV'. Înseamnă că nu există o persoană care să ceară în instanţă vreun drept cu privire la folosirea acest