de C. MIERLUŞCĂ
12 noiembrie 2013 22:45
0 vizualizari
A-A+ Este o afecţiune destul de gravă care în lipsa unui tratament poate duce la deces. Medicul de specialitate va institui imediat medicamentaţia necesară.
În hipertensiune, cu încuviinţarea medicului se pot folosi următoarele plante medicinale: anghinare, ardei gras, brusture, ceapă, dovleac, hrean, lămâie, leurdă, leuştean, păducel, pătrunjel, pelin, pir, trifoi, praz, salată de secară, sfeclă roşie, sulfină, sunătoare, talpa gâştii, ţelină, traista ciobanului, broscot, usturoi, varză, vâsc, vişin.
Aghinarea - o linguriţă plantă la o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 10 minute. Se administrează două căni pe zi. Aceasta contribuie şi la detoxifierea organismului.
Ardeiul gras - se consumă ca aliment cât mai copt. Conţine multe substanţe nutritive.
Brusturele - o linguriţă rădăcină mărunţită la o cană de apă. Se fierbe 5 minute. Se strecoară. Se administrează două căni pe zi. Detoxifică organismul.
Ceapa - se va consuma zilnic în alimentaţie, curăţă arterele şi venele.
Dovleacul - se poate consuma fiert sau sub formă de suc în ametec cu alte sucuri. Ajută în special în cazurile de obezitate, fiind un bun laxativ.
Hreanul - se indică rădăcină rasă, cu miere. Activează secreţiile stomacale, pancreasul şi ficatul.
Lămâia - se va consuma zilnic câte un pahar de suc de lămâie.
Hipertensiunea arterială (II)
Leurda - se va consuma proaspătă, curăţă arterele şi venele de depuneri.
Leuşteanul - se poate prepara şi sub formă de ceai sau folosit în salate. Se indică în special persoanelor care consumă multe medicamente.
Păducelul -se folosesc frunze, flori şi fructe sub formă de ceai sau tinctură, când se administrează 10 picături diluate în apă.
Pătrunjelul - se foloseşte mai ales când teansionea provine d