Locaţie vs. tentaţie
Se apropie ziua când trebuie să ieşim la pescuit. Majoritatea dintre noi, pescarii, mergem în weekend. Febra pregătirilor, monturi, vise, bagaje etc., toate sunt importante, însă cel mai sensibil lucru este alegerea locaţiei. Practic, asta este şi frumuseţea pescuitului, găsirea unei locaţii perfecte. Unii preferă ape curate de munte cu linişte şi drumuri greu accesibile, alţii preferă sălbăticia unor ape virgine, unde peştele nu este deranjat de prea mulţi pescari. Mai sunt pescarii „urbani”, cei care merg în jurul oraşului şi care după o zi stresantă de serviciu se relaxează pe marginea unui lac de acumulare, pescuind caras sau oblete.
Imediat ce am ales locaţia, pregătim bagajele, dar ce facem atunci când se apropie ora plecării pe o anumită locaţie şi suntem anunţaţi fie că a crescut şi tulburat apa pe respectiva zonă, fie condiţiile meteo nu ne permit o şedinţă de pescuit relaxantă.
Atunci, totul se dă peste cap şi sigur că mulţi dintre dumneavoastră aţi trăit astfel de momente. Pregătirile, visele cu peşte mult şi mare, „biletul de voie”, cel cu greu obţinut de la soţie sau învoirea de la serviciu, ne presează pe mulţi dintre noi să ieşim totuşi indiferent de factorii perturbatori.
Ploaia de crapi
Programasem o şedinţă de pescuit pe Dunăre în weekend-ul trecut, însă vremea urâtă, dar şi cotele fluviului ne-au dat peste cap planurile. Astfel că am fixat ca locaţie o baltă din judeţul Dolj. Pe mine nu prea mă încântă şedinţele de pescuit pe locaţii private, dar sunt anumite zile când eşti dispus să pescuieşti şi dacă nu ai condiţii favorabile pe apele sălbatice, mergi şi pe aceste locaţii private.
Balta Radovanu – Fântânele se află undeva la 30 km de Craiova, în direcţia Calafat. Este de fapt un lac de acumulare pe râul Desnăţui, cu o suprafaţă de 280 de hectare. Un lac imens şi foarte frumos. Taxa de pescu