Ramona Grigoriu, 34 de ani, o antreprenoare din judeţul Vrancea, care a lucrat ca educator suplinitor şi mai apoi ca director de vânzări, a investit 25.000 de euro într-un mic business cu dulceţuri, sosuri şi siropuri pe care l-a început anul trecut.
Lângă casa bunicilor din localitatea Vârteşcoiu, judeţul Vrancea, tânăra şi-a amenajat o mică secţie unde produce anual peste 5.000 de borcane cu dulceţuri, sosuri şi siropuri sub marca Bunătăţi din Natură.
„Bunătăţi din Natură a început de puţină vreme, dar ideea a venit firesc din altă activitate pe care o desfăşuram acum opt ani, aceea de cadouri pentru companii. Ofeream companiilor Coşuri cu Bunătăţi şi delicatese aduse din import: cafea din Italia, ciocolată din Belgia şi dulceaţă din Franţa. Datorită taxelor mari de transport ne-am reorientat la piaţa din România“, povesteşte antreprenoarea, proprietara a Grigoriu Elena Ramona Întreprindere Individuală. Întreprinderea a fost înfiinţată în noiembrie 2011, însă activitatea a fost începută în mai-iunie 2012.
În noul business cu cadouri, antreprenoarea a vândut mai întâi coşuri de răchită româneşti, vinuri din Vrancea, cozonac de casă făcut în brutăria unor prieteni şi pentru că spune că nu a găsit în România corespondentul dulceţurilor franţuzeşti, Ramona Grigoriu s-a gândit să înceapă să producă ea însăşi acest tip de produse. Aşa a luat naştere Bunătăţi din Natură.
Borcanele cu dulceţuri, sosuri şi siropuri pregătite de antreprenoare sunt prezente în mai multe băcănii din ţară, în oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Arad şi Brăila. Totodată, Ramona Grigoriu colaborează şi cu un restaurant care pregăteşte o anumită prăjitură cu dulceaţă din cireşe negre amare din portofoliul Bunătăţi din Natură.
„Suntem deschişi colaborărilor şi aşteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul. Anul trecut am avut vânzări de aproximativ 10.000 de euro, iar anu