Oficialii armatei norvegiene au anuntat ca trupele sale vor avea un meniu vegetarian o data pe saptamana in incercarea de a lupta impotriva unuia dintre cei mai periculosi dusmani - schimbarea climatica.
Masura doreste sa reduca consumul de alimente din carne, neprietenoase cu mediul, al caror proces de productie contribuie foarte mult la incalzirea globala, scrie Huffington Post.
"Este un pas catre protejarea mediului. Ideea este sa servim hrana care respecta mediul inconjurator", a afirmat Eystein Kvarving, purtatorul de cuvant al armatei norvegiene.
Dieta a fost deja introdusa intr-una din bazele norvegiene si va fi extinsa catre toate unitatile, inclusiv in cele externe, economia fiind estimata la 150 de tone de carne in fiecare an.
Vestea a fost primita cu entuziasm de grupurile pentru protectia mediului din Norvegia, care au laudat initiativa. In opinia lor, aceasta arata ca ministerul Apararii ia in serios problemele mediului inconjurator.
Potrivit acestora, un norvegian consuma de-a lungul vietii, in medie, peste 1.200 de animale, printre care 1.147 pui, 22 de oi, sase vite si 2,6 caprioare.
Potrivit Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura, la nivel mondial, cresterea animalelor este responsabila de 18% din totalul emisiilor de gaze de sera.
Oficialii armatei norvegiene au anuntat ca trupele sale vor avea un meniu vegetarian o data pe saptamana in incercarea de a lupta impotriva unuia dintre cei mai periculosi dusmani - schimbarea climatica.
Masura doreste sa reduca consumul de alimente din carne, neprietenoase cu mediul, al caror proces de productie contribuie foarte mult la incalzirea globala, scrie Huffington Post.
"Este un pas catre protejarea mediului. Ideea este sa servim hrana care respecta mediul inconjurator", a afirmat Eystein Kva