Cele 12 hectare de teren din cadrul Parcului Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR din Capitală, nu vor fi smulse din actualul parc, chiar dacă fostul primar general, Adriean Videanu, a semnat retrocedarea terenului în 2005. În timp ce reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 poartă negocieri cu proprietarii, locuitorii din sector cer lămuriri actualului edil şef, Sorin Oprescu.
Scandalul pe spaţiu verde la nivelul întregului oraş se poartă, în prezent, tot mai mult pe stradă. Reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştenii Noi“ au organizat de la începutul săptămânii trei mitinguri prin care au încercat să atragă atenţia autorităţilor cu privire la problemele care macină cele două zone ale Capitalei.
În acelaşi timp, tot mai multe comunităţi locale se organizează în grupuri de iniţiativă care se luptă pentru diverse probleme locale. Este şi cazul grupului „Prietenii Parcului IOR”, o comunitate a bucureştenilor care locuiesc în apropiere de parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR. Reprezentanţii comunităţii nu sunt de acord cu retrocedarea celor 12 hectare date de Primăria Generală a Capitalei în 2005 moştenitorilor.
Aceştia vor să obţină anularea retrocedării întrucât susţin că parcul este „o oază de verdeaţă” şi că acţiunea autorităţilor nu este una în interesul cetăţenilor din zona parcului. Mai mult, de când a fost retrocedată, zona ar fi fost ignorată de autorităţi motiv pentru care a ajuns un adevărat focar de infecţie.
Pe lângă prezenţa în şedinţele de Consiliu Local al Sectorului 3 în care reprezentanţii comunităţii au luat cuvântul şi şi-au exprimat nemulţumirea, pe lângă protestele ţinute, ca reacţie la montarea prin parc a plăcuţelor albe care au anunţat retrocedarea din 2005, bucureştenii din sectorul 3 au trimis o scrisoare către Primăria Capitalei în care cer lămuriri legate de retrocedare a 12 hectare de spaţiu v