Tineri şi neliniştiţi, cum ar spune unii, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea, experţii show-ului culinar de la Pro TV, aveau vise adolescentine măreţe pe care au reuşit să le împlinească prin muncă şi ambiţie.
Cu doar câteva zile înainte de 1 decembrie, ziua naţională a României şi cea în care Pro TV-ul îşi serbează majoratul, profesorii academiei „MasterChef“ vorbesc despre efervescenţa de la 18 ani.
„La 18 ani îmi doream să sparg graniţele şi să devin un nume important în lume“, spune chef Florin Dumitrescu (26 de ani). „Îmi doream foarte tare să devin Jamie Oliver al României, iar destinul m-a împins să devin cine sunt astăzi, Florin Dumitrescu al României. Cel mai important pentru mine este că am reuşit să fac mai mult decât mi-am propus, şi anume să pun meseria de bucătar acolo unde îi este locul, printre artişti“, spune expertul care a devenit tătic de curând.
Şi Sorin Bontea şi-a depăşit propriile aşteptări. „Când aveam 18 ani nu prea erai lăsat să gândeşti. Deşi în adâncul sufletului visam să descopăr bucătăria şi să o trăiesc prin toţi porii, să cunosc culturi gastronomice diferite, să aflu specificul fiecărei ţări, să călătoresc, pe vremea aceea singurul gând pragmatic era să ajung director de complex sau şef de unitate. Cam atât de îngrădite erau visurile unui tânăr“, recunoaşte Bontea la 43 de ani.
După '90, a avut ocazia să călătorească şi să meargă pe vase de croazieră, iar aceste experienţe i-au extins orizonturile cognitive. „Categoric, mi-a întrecut aşteptările. Nu mă gândeam vreodată să ajung la TV, ca lumea să mă cunoască. Ideea de a face cunoscut ceea ce crezi, de a-i învăţa pe milioane de oameni care te urmăresc e un lucru fantastic“, spune specialistul care a lucrat la restaurantul Prime Steaks and Sea Food (Hotel RadissonBlu).
Chef Cătălin Scărlătescu, însă, nu avea o dorinţ