Temerile privind explorarea-dezvoltarea-exploatarea gazelor de şist în zona Băilor Felix au devenit o realitate îngrijorătoare. Vineri, 22 noiembrie a.c., a fost publicată, în Monitorul Oficial, Hotărârea nr. 887 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp.
Potrivit articolului 1 din HG nr. 887 din 14 noiembrie 2013, se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Din păcate, această anexă nu se publică, fiind clasificată, potrivit legii. La articolul 2, se prevede faptul că "acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 3 Băile Felix, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României", adică începând de vineri, 22 noiembrie a.c.
În luna decembrie 2012, Guvernul USL a adoptat hotărârea privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 2 Tria, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp. "Tria" este doar o denumire generică a acestui perimetru, care se întinde de-a latul judeţului, de la est - comunele Tăuteu şi Popeşti - până la graniţa cu Ungaria. În acest perimetru intră şi o parte a Oradiei, municipalitatea orădeană dând aviz negativ pentru "explorări și foraje subterane pentru cercetări ale resurselor minerale", care s-ar fi deasfăşurat pe dealurile de la Podgoria. Cele mai afectate zone vor fi staţiunile 1