de Andra MARINESCU
andramarinescu@tribuna.ro
26 noiembrie 2013 22:17
2 vizualizari
A-A+
În seara asta nu vrem să ieşim în oraş. Adică la club sau în pub, la un suc sau o pizza. Să presupunem că nici restaurantele nu ne mai încântă, cu specialităţile lor sofisticate. Vrem doar să ne relaxăm, să profităm de primii fulgi de nea şi să bem un vin fiert, să gustăm un langoş în bătaia vântului sau o felie de pită cu unsoare şi ceapă, în centrul Sibiului, la Târgul de Crăciun. Aici, "paginile" meniului nu sunt multe, dar mai fiecare te îndeamnă să încerci bunătăţile bavareze sau castanele prăjite. Cu 16 lei, în medie, te poţi sătura gustând din felurite preparate.
Serviciul te epuizează, chef de bucătărit nu mai ai, iar timpul... şi el e limitat. Pe înserate, nu îţi rămâne decât să îţi iei jumătatea sau prietenii şi să ieşi în oraş, la un restaurant care să îţi pună în farfurie orice poftă. Dar buzunarul nu te prea ţine, iar fumul de ţigară din localuri te poate deranja dacă nu eşti şi tu fumător. Sau, pur şi simplu, vrei altceva... Fiind la începutul iernii, o plimbare înainte de vremea rea ar fi numai bună. Şi cum plimbarea se poate prelungi, dacă ajungi în Târgul de Crăciun este imposibil să pleci fără să cumperi un meniu. Adică să îţi alegi cele dorite din sortimentele de mâncăruri, deserturi sau băuturi.
Desertul? Încă nu!
Încă de la intrarea în centrul oraşului, te îmbie mirosul castanelor prăjite şi al vinului fiert. Dar încă nu e momentul să facem popas la standul cu pricina. Mai bine la unul care să îţi aducă ceva tradiţional. Astfel, iei o felie de pită cu unsoare şi ceapă cu doi lei, pentru început, ca să îţi potoleşti foamea măcar cât ţine o vizită prin Târgul de Crăciun. Însă niciun rezultat. Aşa că te mai hrăneşti cu un hotdog cu muştar şi ketchup cu trei lei sau cu unul special, cu salată