Sărbătoarea de Sfântul Andrei oferă posibilitatea credincioşilor care ţin Postul Crăciunului să mănânce peşte, iar ROMÂNIATV.NET vă propune două de reţete care merg de minune cu usturoi pentru a ţine departe duhurile rele.
Macrou cu sos de roşii şi usturoi
Ingrediente:
1 kg de macrou
250 de ml suc de roşii
1 ardei kapia roşu
1/2 căpăţână de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
sare
piper
pătrunjel lămâie
Mod de preparare:
Peştii se curăţă foarte bine, li se îndepărtează căpăţânile şi se spală foarte bine. Apoi se sărează şi piperează şi se pune la prăjit în ulei încins. După ce s-a prăjit pe ambele părţi, se puse pe serveţele absorbante pentru a scăpa de surplusul de ulei.
Citeşte şi POSTUL CRĂCIUNULUI 2013. Care sunt zilele în care avem dezlegare la peşte
Tava de cuptor se unge cu ulei de măsline peste care se aşază peştii, iar pe deasupra se toarnă sosul din sucul de roşii, sare, piper, o ceaşcă de apă, ardeiul tăiat mărunt, usturoiul zdrobit şi puţin ulei de măsline.
Peştii se ţin în cuptorul încins în prealabil cam 20-25 de minute la foc mediu.
Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie.
Citeşte şi CALENDAR ORTODOX 2014: Când nu se fac nunţi, când pică marile sărbători religioase
Saramură pescărească
Ingrediente:
1 file de fitofag sărat
1 file fitofag proaspăt
2 bucăţi de macrou
mărar
pătrunjel
cimbru
ulei
2 roşii proaspete
1 ardei iute
1 ardei kapia mare
3-4 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Peştele sărat se ţine câteva ore în apă, în timp ce restul peştelui se curăţă şi spală. Peştele se spală în bucăţi pe gustul fiecăruia, mai mici sau mai mari, se unge cu ulei şi se prăjeşte pe grătar.
Se prăjesc şi roşiile, ardeiul kapia