Stiu ca sunteti satui sa vedeti peste tot poze sau status-uri de genul “E luni. Oribil”…asa ca nu o sa va spun asta, nu ca ziua de luni nu ar fi la fel de oribila pentru mine ca si pentru tot restul populatiei Romaniei, ci pentru ca mie mi se par toate zilele saptamanii la fel. Serios. Luni, marti, miercuri, joi, vineri, toate sunt zile in care ma trezesc la 6, ca sa apuc sa ii fac lui Luca de mancare pentru cand vine de la gradi, apoi la 7 se trezeste Luca si ne pregatim de mersul la gradi. Problema e ca avem acest program din 15 septembrie si e atat de bine pus la punct incat ne-a intrat pana in maduva oaselor, mai ales lui Luca. El nu pricepe, sau bioritmul lui nu pricepe, ca vorba lui Paul Maximus, leru-i ler, sambata e sambata, duminica e duminica si somnul e somn. Asa ca, sambetele si duminicile noastre incep tot la 7, spre disperarea mea absoluta. Dupa ce sambata m-am trezit la 07:15 iar duminica la 07:30, de ce m-ar afecta in mod deosebit ca a venit ziua de luni?
Bine, am aberat destul, sa va spun mai bine despre reteta. Azi facem “scotch eggs”, o reteta de origine englezeasca si despre care Wikipedia ne zice ca are o istorie de peste 200 de ani si e in continuare o reteta preferata la picninc, petreceri si cine in familie. Ideea e foarte simpla: oua fierte tari, invelite in umplutura de carnati proaspeti, apoi date prin pesmet si prajite. Eu am adaptat un pic reteta si a iesit ceva foarte bun
Ingrediente:
- 6 oua fiert tari
- 600g carne tocata de porc, vita sau amestec SAU 600g carnati proaspeti pe care ii scoateti din mat
- condimente dupa gust (sare, piper, cimbru, usturoi) daca alegeti sa folositi carne de tocata
- 1 oua mare
- o lingura mustar Dijon
- o cana faina
- o cana pesmet
Batem oul cu mustarul, trebuie sa avem o compozitie ca o maioneza subtire.
Fierbem oua