Un vechi conflict revine în atenție la Universitatea din București. La fel ca în fiecare an universitar, în primul semestru au loc alegeri pentru reprezentanții studenților în consiliile facultăților și în senatul universitar. În jurul locurilor pe care le au la dispoziție studenții - 25% din totalul locurilor din oricare dintre aceste structuri - se duce în universitatea bucureșteană o bătălie mai surdă sau mai zgomotoasă încă de acum doi ani.
Asociația Studenților din Universitatea din București (ASUB) se consideră singura reprezentativă și dorește să i se acorde privilegiul de-a organiza alegerile studențești. Desigur, reprezentanții ASUB recunosc și afirmă faptul că nu trebuie să faci parte din organizația lor pentru a candida și a fi ales. De fapt, însă, sunt foarte puține cazurile în care se alege cineva care nu este membru în asociația care organizează procesul electoral. Problema pentru ei a apărut la alegerile din 2012, când ASUB a început să aibă o organizație concurentă, Societatea Studenților din Universitatea din București (SSUB). Războiul dintre cele două s-a purtat în toamna lui 2012 în Facultatea de Drept, unde s-a ajuns până la constituirea a două comisii electorale, cu două urne diferite, cu liste diferite de candidați.
Ar parea aproape normal, dacă acestea ar fi alegeri politice, ca între partidele politice pentru Parlament. Dar chiar și pentru acelea, urna este una singură și la fel comisia, unde sunt reprezentate toate partidele. ASUB, însă, nu a dorit să recunoască dreptul SSUB de a participa la organizare, deși ambele organizații sunt constituite legal și nici una nu include în rândurile sale majoritatea studenților. Conform legii au drepturi egale, dar pe teren lupta este dură și ideea de colegialitate nu prea are succes.
Anul acesta, scandalul s-a mutat la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Reprezențan