de Alexandra CHEŞCU
05 decembrie 2013 23:51
12 vizualizari
A-A+
Pe măsură ce zilele se scurtează şi frigul creşte în intensitate, devine din ce în ce mai greu să-ţi scoţi nasul afară din casă. Chiar şi pentru o binecuvântată plimbare. şi la fel de greu este să găseşti noi idei de a înveseli serile cu prietenii, cu familia sau în doi, petrecute în interiorul şi confortul casei. Perfect pentru o seară de film, cărţi sau mini-petrecere, pentru a pune punct unei zile de naştere, pentru a da şi mai mult gust unui pahar de vin bun sau pentru a da scântei sărbătorilor este un platou de brânzeturi. E luxos, veţi spune, poate. Nu tocmai. Mai ales dacă ai puţin grijă la câteva aspecte.
*tare, moale şi albastru - sunt cuvintele care descriu sortimentele de brânză pe care e musai să le alegi pentru platou. Cu alte cuvinte, când pregăteşti o astfel de bunătate ia în considerare caşcavalul simplu şi/sau afumat, brânza brie sau camembert şi cea cu mucegai.
*diversifică - odată ce ai împlinit prima condiţie, poţi să diversifici fără probleme, adăugând brânzeturi mai speciale cu nuci, verdeţuri sau fructe uscate, dar niciodatã nu pune pe platou creme de brânzã
*la temperatura camerei - scoate brânzeturile din frigider cu o oră înainte de a le servi şi lasă-le să stea liniştite la temperatura camerei. În felul acesta vor avea consistenţa perfectă
*aperitiv sau desert - oricât ar părea de ciudat, brânza poate fi extraordinară în combinaţie cu fructele în special, motiv pentru care poţi decide dacă platoul tău va fi servit ca aperitiv, însoţit de o baghetă tăiată felii şi prăjită, de biscuiţi săraţi, măsline de toate felurile, şi/sau de pâine cu seminţe prăjită şi ea şi tăiată în mici triunghiuri interesante sau ca desert. Pune-i alături (după masă) vreo doi struguri, mai multe feluri de fructe uscate, nuci şi alune, şi efectul e garantat.