1. Consumul de alimente inflamatorii
În cazul în care mesele de zi cu zi sunt pline de alimente care cauzează inflamație cronică, cum ar fi uleiurile vegetale, margarina, carnea roșie, pâinea albă, sau produsele zaharoase, nu doar organele interne au de suferit, ci și pielea ta. Aceste alimente pot provoca inflamații în corpul tău, care accelează formarea ridurilor. Pentru a preveni îmbătrânirea prematură, consumă alimente bogate în acizi grași și acid alfa-linolenic, cum ar fi semințele de in, uleiul din semințe de in, avocado, somon, și ulei de măsline. Aceste alimente vor ajuta pielea să-și mențină aspectul moale și elastic.
De asemenea, asigurați-vă că mâncați suficiente fructe și legume. Produsele proaspete sunt bogate în zinc, seleniu, vitamina C, și beta-caroten, factori-cheie în producția de colagen (responsabil de fermitatea pielii), precum și protecția împotriva radicalilor liberi. Două opțiuni bune sunt ardeii roșii și morcovii. Nu în cele din urmă, asigurați-vă că ați consumat suficiente proteine. Studiile recente arată că o cantitate insuficientă de proteine poate favoriza formarea ridurilor, și fisurilor pielii. Consumați cel puțin unul dintre următoarele alimente la fiecare masă (ouă, carne slabă de vită sau de pasăre, fasole).
2. Dezechilibrul hormonal
Corpul tău produce hormonul uman de creștere (HGH), în glanda pituitară. Printre funcțiile sale, HGH lucrează cu colagenul pentru menținerea sănătății pielii. Pe masură ce îmbătrânim, producția naturală de colagen încetinește , ceea ce se traduce prin riduri și piele cu aspect îmbătrânit. Procesul este unul care nu poate fi oprit, însă poate fi încetinit.
Rezultatele unui studiu recent sugerează că anumite combinații de aminoacizi pot stimula, productia de HGH, care la rândul său, contribuie la promovarea producției de cola