Autorităţile din Târgu Jiu continuă tradiţia şi organizează în noaptea dintre ani căsătorii sub Poarta Sărutului. Iniţiativa de a organiza căsătorii lângă unul din cele mai cunoscute monumente realizate de Constantin Brâncuşi şi un adevărat brand pentru Târgu Jiu şi România a aparţinut în 2002 consiliului local şi primarului Florin Cârciumaru.
În anul respectiv, şapte cupluri au făcut primul pas în căsătorie. De la un an la altul, numărul celor care au dorit să se căsătorească sub Poarta Sărutului, un simbol al iubirii şi un loc purtător de noroc pentru tinerele familii, a crescut. Anul trecut, 27 de cupluri au spus da în Parcul Central din Târgu Jiu. Şi anul acesta, cel puţin 16 cupluri au anunţat Serviciul de stare civilă din cadrul Primăriei Târgu Jiu că vor să se cunune civil sub Poarta Sărutului pe 31 decembrie.
Poarta Sărutului,
cu noroc
Laurenţiu Dan, şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că, până în prezent, s-au înscris la instituţia pe care o conduce cupluri interesate din: Gorj, Dolj, Timiş, Argeş, Călăraşi, Prahova şi Hunedoara.
„Tradiţia căsătoriilor sub Poarta Sărutului a depăşit de mult graniţele Gorjului şi sunt persoane interesate din Craiova, de la Timişoara, din Hunedoara, de la Piteşti, din Argeş, Călăraşi, Prahova şi, desigur, gorjeni. Lista este deschisă şi noi aşteptăm ca persoanele interesate să ne solicite acest lucru. Perioada de depunere a documentelor este între 19 şi 23 decembrie. Îi aşteptăm să vină cât mai devreme, chiar de pe 19 decembrie, să depună toate documentele necesare încheierii căsătoriei. Cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine pentru ei şi pentru noi să putem prelucra dosarele“, a declarat Laurenţiu Dan.
Taxa rămâne neschimbată
Din anul 2002 şi până în prezent au fost oficiate 184 de căsătorii la Poarta Săr