La cererea voastra (si da, stiu ca am promis de foarte mult timp reteta asta) azi avem reteta de ISLERE! Una dintre retetele culinare de baza din caietul lu’ mama, binecunoscuta deja Buni Luci In caietul ei magic sunt 2 retete de islere, una fara nume si una “Islere Silvia”. Am fost confuza asa ca am sunat-o pe mama, peste hotare unde locuieste ea si nici nu am apucat sa termin intrebarea “auzi mama, ai in caiet doua retete de islere…” ca direct mi-a spus “mai catre finalul caietului, este o reteta Islere Silvia, aia e buna”. Eu om care sa isi cunoaste mai bine caietul de retete decat mama mea, nu am pomenit! Eu sunt mai dezorganizata, am un caiet numai cu dulciuri, am mii de foi si un caiet cu de toate. Noroc cu blogul si cu butonul lui de search, ca altfel nu stiu zau cum mi-as gasi propriile retete Acum islerele pot fi mari, adica de marimea cu care suntem obisnuiti de la cofetarie, sau mini islere. Sincer va spun, acum, dupa ani si ani de gatit si mii de biscuit copti, nu prea imi arde de mini islere, ca sa am ce coace de dimineata pana seara. Asa ca, am facut islere mari. Voi faceti cum va place voua cel mai mult!
Ingrediente pentru 12 islere mari:
- 3 galbenusuri
- 250g unt gras, 85% grasime, la temperature camerei
- 400g faina
- o jumatate de lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- 130g zahar
Ingrediente pentru crema + glazura
- 250g unt la temperatura camerei sau margarina, cum preferati
- 150g zahar pudra vanilat
- 4 linguri cu varf de cacao
- o lingura esenta de rom
- 2 plicuri glazura instant de cacao
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi mari cu hartie de copt. Apoi, intr-un bol mare, spumam untul si zaharul, pana zaharul este aproape topit. Punem si galbenusurile, amestecam, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina cernut