World Trade Center Bucureşti deschide astăzi un nou restaurant în cadrul Hotelului Pullman: La Şipote. Născut dintr-o idee îndrăzneaţă şi mai puţin obişnuită în peisajul gastronomic românesc, restaurantul este o locaţie ce omagiază personalitatea unui mare român, compozitorul Ciprian Porumbescu, în aceeaşi măsură în care este un loc de răsfăţ culinar.
La Şipote are un parfum aparte, materializare a unui concept special, rotund: pe de o parte, reflectă opera şi personalitatea compozitorului Ciprian Porumbescu, inclusiv prin numele pe care l-a primit - numele localităţii în care s-a născut, de fapt, Ciprian Porumbescu, este Şipotele Sucevei - iar pe de alta, îmbină elegant şi original specificul românesc tradiţional cu arta şi cultura românilor dintr-o epocă de excepţie.
World Trade Center continuă astfel, prin noul restaurant deschis la Hotel Pullman, o tradiţie, pentru că, în trecut, pe locul în care se află acum complexul, a existat un han celebru printre drumeţii ce veneau spre Bucureşti - Hanul Prahova, care a şi rezistat, adaptându-se vremurilor, până în perioada modernă, când în zonă a fost construit Hipodromul Regal, şi chiar în perioada în care se construise complexul expoziţional.
La Şipote este un restaurant cu specific românesc, având aerul unei case boiereşti din perioada de maximă eleganţă şi stil a Bucureştiului, pe atunci încă numit Micul Paris. Întregul decor interior, mobilierul, decoraţiunile sunt reprezentări moderne ale elementelor tradiţionale româneşti, de aceea regăsim mult lemn sculptat, motive populare stilizate, bogatul port popular românesc şi obiecte de uz casnic ce azi se mai găsesc doar în câteva locuri din ţară sau la muzee.
"Acest restaurant este materializarea dorinţei World Trade Center Bucureşti de a avea o ofertă gastronomică absolut completă şi adresată unor categorii de public cât mai largi. "La Şipote"