Rezultatele unei prime etape a proiectului derulat de Centrul de Resurse pentru participare publică - Adoptă un consilier! - au fost prezentate joi seară, în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanţi ai mai multor grupuri de iniţiativă, ONG-uri şi consilieri generali. Din 52 de consilieri, doar 35 au fost contactaţi de către cetăţeni şi mult mai puţini au şi răspuns la întrebările puse de bucureşteni.
Rezultatele au fost prezentate în cadrul unei întâlniri ce a avut loc într-o sală de şedinţe de la Hotelul Ibis de lângă Gara de Nord din Capitală. Câteva zeci de persoane au participat, dintre care majoritatea a fost constituită fie din cei care au ”adoptat” un consilier general şi care au venit să povestească experienţele plăcute sau mai puţini plăcute, fie chiar consilierii generali înşişi veniţi să discute cu cetăţenii.
Deşi a fost o întâlnire mai degrabă timidă ca amploare, cât şi prin importanţa relativ scăzută dată de media românească evenimentului (foarte puţini jurnalişti au fost prezenţi), organizatorii împreună cu cei şase consilieri generali, dar şi cu reprezentanţi ai unor grupuri de iniţiativă, bloggeri şi cetăţeni de toate vârstele au părut a fi mulţumiţi de dialog.
Întâlnirea a început la 18.00 şi a durat peste două ore, moderatorul fiind şi coordonatorul proiectului de încurajare a dialogului dintre cetăţeni şi consilierii generali, Sînziana Dobre. Şase consilieri generali au fost prezenţi la discuţii, fiecare partid fiind reprezentat de cel puţin un membru.
Cu mici excepţii în care dialogul a divagat către probleme punctuale, linia de bază a discuţiilor s-a purtat, poate sub forma unei premiere româneşti, în speranţa de a sparge bariera de dialog dintre alegători şi aleşi, dintre bucureşteni şi consilierii generali. S-au dat explicaţii în ceea ce priveşte gradul scăzut al transparenţei, mai ales în cazul consil