Cotlet Antilez
Ingrediente:
- cartofi – 100 grame
- compot de ananas – 400 grame
- cotlet de porc – 150 grame
- un ou
- lămâie – 10 grame
- smântână – 100 grame
- unt – 10 grame
- vin alb – 15 mililitri
- ardei gras – 20 grame
- verdeaţă, salată verde, pentru decor
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare
Cotletul de porc se sotează în unt, se adaugă cuburile de ananas şi vinul alb şi se reduce până la evaporarea lichidului. Gălbenuşul se omogenizează cu smântâna şi se adaugă în sosul format la sotarea cărnii, menţinând preparatul încă trei minute pe foc, astfel încât să se obţină un sos emulsionat, omogen, stabil. Se montează pe o farfurie întinsă mare, caldă, carnea şi sosul, alături de garnitura de cartofi înăbuşiţi şi se decorează cu salată verde, felii de lămâie, ardei gras şi verdeaţă fin tocată.
Preparatul face parte din categoria preparatelor de bază şi se recomandă a fi inclus ca felul II într-un meniu simplu pentru dejun sau cină. Poate fi servit la restaurantul Piano Lounge al Hotelului Roman.
Cotlet Antilez
Ingrediente:
- cartofi – 100 grame
- compot de ananas – 400 grame
- cotlet de porc – 150 grame
- un ou
- lămâie – 10 grame
- smântână – 100 grame
- unt – 10 grame
- vin alb – 15 mililitri
- ardei gras – 20 grame
- verdeaţă, salată verde, pentru decor
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare
Cotletul de porc se sotează în unt, se adaugă cuburile de ananas şi vinul alb şi se reduce până la evaporarea lichidului. Gălbenuşul se omogenizează cu smântâna şi se adaugă în sosul format la sotarea cărnii, menţinând preparatul încă trei minute pe foc, astfel încât să se obţină un sos emulsionat, omogen, stabil. Se montează pe o farfurie întinsă mare, caldă, carnea şi sosul, alături de garnitura de cartofi