Daniela Ciui are 51 de ani, iar prepararea murăturilor, a conservelor şi a diverselor specialităţi din legume este principala ei ocupaţie. Dar ce face preparatele ei atât de bune? În primul rând, faptul că toate legumele sunt culese din grădina proprie, din Şintereag. În al doilea rând, faptul că sunt gătite artizanal, la foc de lemne şi după reţetele bunicii. Şi, nu în ultimul rând, faptul că nicio „chimicală“ nu are ce căuta în borcanele ei. Daniela are şi un site, www.muraturidecasa.ro şi nu ascunde faptul că livrează murături şi în Capitală sau în oraşe mai îndepărtate din ţară. Dar mjoritatea clienţilor sunt din judeţ şi îşi vând pontul unul altuia, după ce gustă din minunatele murături. Mulţi preferă să vină ei înşişi la gospodină acasă şi să-şi aleagă singuri borcanele, pentru că Daniela este atentă şi la aspect şi niciun borcan nu seamănă cu altul. Daniela prepară castraveţi în saramură, castraveţi în oţet, bulion, piure de roşii, zacuscă, sosuri şi multe altele, dar are şi câteva reţete absolut speciale şi nemaiuazite: dulceaţă de roşii verzi, cu un gust ca de miere şi dulceaţă de ceapă roşie, foarte potrivită pentru fripturi rumenite în cuptor sau ca aperitiv. De asemenea, are o ofertă personalizată, pentru cei mai pretenţioşi, care nu agrează un condiment sau altul, sau pur şi simplu sunt alergici la vreun ingredient. Tot iscodind despre Murăturile de Casă, am aflat şi un secret: sunt gospodine care (variantă pe care nu o recomandăm), cumpără murăturile Danielei şi spun că le-au făcut ele, chiar soţii lor nevând habar de unde provin. Aşa că, domnilor, dacă aţi mâncat anul acesta ceva suspect de bun... poate fi din cămara Murături de Casă. . Daniela Ciui are 51 de ani, iar prepararea murăturilor, a conservelor şi a diverselor specialităţi din legume este principala ei ocupaţie. Dar ce face preparatele ei atât de bune? În primul rând, faptul că toate legu