Mai intai si mai intai trebuie sa imi cer scuze pentru poze…nu sunt cele mai reusite si asta pentru ca le-am facut in timpul emisiunii si NU cu Nikonul cu care sunt obisnuita, dar asta este, m-am adaptat la ce am avut, plus ca reflectoarele care vin din toate partile si grila de lumini care se tot schimba nu m-au ajutat foarte mult. Dar este o reteta pe care au iubit-o atat de mult si colegii si invitatii, incat era pacat sa nu o impartasesc cu voi pe blog
Noi am mai vorbit despre de-a lungul existentei blogului si va spuneam ca unul dintre cele mai faimoase tipuri de pesto este cel alla Genovese, pe baza de busuioc, samburi de pin, parmesan proaspat razuit, usturoi si ulei de masline. Insa acesta nu este singurul fel de pesto din lume. La pesto putem inlocui ingredientul principal – busuiocul, cu un alt tip de planta aromatica dar si cu alte legume, in cazul nostru de azi – dovlecel. Pesto de dovlcei este foarte gustos, foarte aromat si sepotriveste perfect in orice fel de paste. Va fi ingredientul special pentru preparate de post inedite, pentru ca sunt sigura ca acum, cand suntem spre sfarsitul postului, v-ati cam saturat si voi de cartofi si fasole. In plus, este una dintre retetele in care ne putem bucura de dovlecei in stare cruda.
Ingrediente pentru pesto:
- 2 dovlecei medii
- 50g migdale sau samburi de pin
- 50g parmesan proaspat razuit
- o legatura de patrunjel
- 3-4 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline extra virgin
Mai avem nevoie de:
- 50g parmesan proaspat razuit
- 2 linguri unt (30g)
- 200ml smantana dulce
- 2-3 catei usturoi
- 100g somon afumat
- sare si piper dupa gust
Mai intai si mai intai trebuie sa spalam foarte bine dovleceii, pentru ca ii vom folosi cu tot cu coaja. Ca si in cazul altor legume, multe dintre vitaminele si substane