Dan Bursuc rămâne o vedetă de modă veche, care preferă să mănânce cârnaţi şi sarmale din producţia proprie. Cum purcelul său, Ghiţă, pe care l-a îndopat cu mâncare tot anul, ajunsese la greutatea de 200 de kilograme, manelistul a sacrificat ieri bietul animal. Milos din fire, Dan a refuzat să pună mâna pe cuţit, aşa că a apelat la un vecin experimentat.
Ieri la prânz, mare zarvă în curtea lui Dan Bursuc, căci porcul Ghiţă şi-a dat obştescul sfârşit.
Animalul a fost perpelit ca la ţară, după care Leno (6 ani), fiul lui Dan Bursuc, l-a călărit victorios, pentru o ultimă poză cu animalul pe care îl îndrăgea, dar care, conform obiceiului, trebuia sacrificat pentru ca masa de Sărbători să fie îmbelşugată.
Dan a făcut şi pomana porcului, invitând mai multe rude şi prieteni la o fripturică, dar şi la şorici. Şi, cum afară era frig, gazda şi-a îmbiat invitaţii la un pahar cu ţuică sau cu vin fiert.
Purceluşul a fost preluat de câteva gospodine, care vor face din el inclusiv zeci de metri de cârnaţi şi de caltaboşi, drept provizii de iarnă