Sunt numite, printre altele, "multivitaminele naturii". Au antioxidanţi unici şi proprietăţi neaşteptate pentru functionarea creierului.
Un ou conţine o gamă impresionantă de substanţe nutritive. Ouăle sunt pline de vitamine, minerale, proteine de calitate, grăsimi sănătoase şi altele: vitamina B12, B2, A, B5, seleniu, plus cantităţi mici din aproape toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie corpul uman (calciu, fier, potasiu, zinc, vitamina E si multe altele). Acestea sunt în gălbenuş, iar albuşul conţine în mare parte doar proteine.
Se spune, de altfel, că cele mai bune surse naturale sunt gălbenuşurile de ouă şi ficatul de vită. Ouăle au un profil perfect de aminoacizi şi au „scorul” perfect la acest capitol.
Conform foodstory.ro, ouăle sunt ieftine, versatile şi au un gust foarte bun, prin urmare nu prea ai motive să le ocoleşti.