No, am ajuns in sfarsit la partea care ne intereseaza cel mai mult cand e vorba de masa de Craciun si Revelion: retetele de prajituri, dulciuri, deserturi si alte bunataturi care mai de care. Inca de cand eram mici asta era partea pe care o iubeam cel mai mult, de unde ma si rostogoleam ca o bila in copilarie, noroc ca intre timp mi-am revenit Sau nu? Nici nu stiu ce sa zic )
BISCUITI & COOKIES – probabil cele mai iubite in casa noastra si de aceea le pregatesc nu doar de Sarbatori, ci pe tot parcursul anului. Decat sa ii dau lui Luca orice biscuite cumparat din magazin, prefer sa ii dau ceva facut cu manuta mea, asa ca respectam aceeasi reteta si acum: biscuiti facuti de mama Teo. O sa va arat mai multe feluri de fursecuri si biscuiti, de la cele clasice, din caietul mamei mele, faimoasa mama Lucia sau invatate de la bunica mea, de asemenea faimoasa Buni Sia.
Biscuiti de casa spritati – incepem cu o reteta de la Buni Sia, biscuitii copilariei mele si daca va uitati cu atentie in poza vedeti chiar si aparatul special, care se monteaza la masina de tocat si pe care il stiti si voi, probabil, din copilarie Biscuitii se orneaza sau se consuma ca atare in functie de gusturi si preferinte. Eu a trebuit sa ma conformez preferintelor din casa, respectiv muuulta ciocolata, multe nuci si migdale macinate. Sa nu va faceti griji ca biscuitii se strica pana la Craciun, dimpotriva, cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai buni, iar untura din compozitie ii face foarte fragezi si numai bun de lasat pe pervaz alaturi de un pahar cu lapte… poate poate il imbunati pe Mosu’ sa va aduca ceva
Biscuiti de casa cu gem - Sper din suflet ca aceasta reteta de biscuiti de casa sa va trezeasca amintiri legate de copilarie, de parinti si bunici. Buni a mea facea foarte des biscuiti de casa, fie asa, decupati cu forme sau cu paharul, fie spritati. Bunicul meu