Daca tot v-am facut sugestii pentru aperitivele de la masa se sarbatoare, cum era sa va las fara recomandari de retete culinare pentru felul principal? Vorbim aici si de Craciun si de Anul Nou, asa ca sper sa aveti de unde sa alegeti
RETETE DIN CARNE DE PORC – ca totusi, pe orice parte o dam, porcul ramane cea mai buna leguma in perioada Craciunului, asa ca se vedem si ce facem cu el, nu?
Sarmale in vas roman – daca le faceti o data, nimeni nu o sa mai vrea sarmalele traditionale, fierte in oala. Si am avut dreptate! Sarmalele au iesit dementiale, deloc uscate, cum le-am banuit initial, insa foarte aromate si da, se simte foarte tare diferenta intre cele fierte in oala si cele coapte in vasul roman!
Pastrama de porc la cuptor – Desigur, puteti manca pastrama asa cum o cumparati, pentru ca e afumata si delicioasa, insa va fi de 10 ori mai buna daca ii imbunatati putin gustul si o gatiti inainte de a o manca. Am facut aceasta pastrama in locul fripturii clasice de Craciun de mai multe ori in ultimii ani si toata lumea a fost foarte incantata. In plus, pastrama nu are grasime si asta e un mare plus.
Jambon glazurat la cuptor – chiar daca nu este foarte apetisant in poze, pentru ca sunt poze de pe vremea cand inca visam la un DSLR, am refacut de curand reteta de jamobon in emisiunea “Ziua Buna” si a fost extrem de apreciat. Daca urmati cu atentie pasii retetei, iese un jambon de sa te lingi pe bot, un jambon care efectiv se topeste in gura si este extrem de aromat. Cum ar putea sa fie altfel, daca e glazurat cu miere si dulceata de caise si impanat cu multe cuisoare?
Rulada de carne cu legume – este un preperat mai special din carne de porc, mai festiv, chiar daca mai putin traditional. Desi am denumit aceasta reteta rulada de carne cu legume, mai corect ar fi fost sa ii fi spus polpetone, acesta fiind numele or